Mainosten ja esitteiden tekijöille!

Kuuluuko työnkuvaasi organisaation mainos - ja esitemateriaalin tekeminen? Tälle sivulle on koottu tietoa Sinulle soveltuvista välineistä ja kursseista. Valitse itsellesi sopivin kurssimix ja kehitä ammattitaitoasi!

Adobe InDesign

Adoben InDesign on varsinainen monitoimityökalu sekä printti- että digijulkaisujen tekijöille. InDesignilla teet helposti näyttävät sanomalehti-ilmoitukset, pienimuotoiset esitteet ja mainokset tai järeät tuoteluettelot. InDesignin ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 1999 ja se on vuosien kuluessa hioutunut julkaisualan ammattilaisten standardi-työkaluksi. InDesign-käyttäjänä hyödyt ohjelman vahvasta kyvystä tuottaa painokelpoisia pdf-tiedostoja ja työ-tiedostojen yhteensopivuudesta esimerkiksi mainostoimistoista saatavan materiaalin kanssa.

InDesign-koulutus jakautuu kahteen eri kurssiin:

InDesign 1: perusteet

InDesign-perusteet kurssi soveltuu hyvin vasta-alkajille ja niille, jotka ovat itsenäisesti jo opiskelleet ohjelman käyttöä, mutta haluavat vahvistusta työskentelytapoihinsa ja ohjelman eri ominaisuuksien tehokkaaseen käyttöön.

Katso Koulutuspalvelut-sivulta seuraavan kurssin ajankohta ja ilmoittaudu mukaan!

***

InDesign 2: jatkokurssi

InDesign 2 -kurssi on suunniteltu InDesignin peruskäytön hallitseville, jotka tekevät pitkiä julkaisuja: esimerkiksi tuoteluetteloita, vuosikertomuksia tai kirjoja. Kurssilla käsitellään myös digijulkaisujen erityispiirteet ja -ominaisuudet sekä saat vinkkejä visuaalisesti näyttävien ja hyvännäköisten julkaisujen, esitteiden ja mainosten suunnitteluun ja opit hyödyntämään Creative Cloud -kirjastoja ja pilvipalvelua erilaisten resurssien jakamiseen ja yhteistyöhön muiden kanssa.

Katso Koulutuspalvelut-sivulta seuraavan kurssin ajankohta ja ilmoittaudu mukaan!

Adobe Photoshop

Photoshopilla käsittelet ja korjaat kuvia ammattilaisvälinein. Jos teet esitteet ja mainokset InDesignilla, kannattaa kuvat käsitellä ensin painovalmiiksi kuvankäsittelyohjelmassa. Photoshopin korjaustyökaluilla saat epäonnistuneetkin otokset käyttökelpoisiksi ja voit luoda esimerkiksi näyttäviä yhdistelmäkuvia. Photoshopin ensimmäinen versio julkaistiin jo vuonna 1990, mutta ohjelman varhaishistoria juontaa juurensa aina vuoteen 1987 saakka. Kuvankäsittelyn peruslogiikka on pysynyt samana, mutta uusimmissa versioissa on sellaisia hämmästyttäviä ominaisuuksia, joista voitiin 80-luvulla vain uneksia.

Photoshop 1: perusteet

Photoshop 1: perusteet -kurssi soveltuu erittäin hyvin printtimateriaaleja tekeville. Kurssilla käsitellään kaikki keskeiset kuvakorjaus-työkalut sekä painokelpoisten kuvien valmistaminen.

Katso Koulutuspalvelut-sivulta seuraavan kurssin ajankohta ja ilmoittaudu mukaan!

Adobe Illustrator

Piirto-ohjelma Illustrator soveltuu hyvin esitteiden ja mainosten tekijän apuvälineeksi. Illustratoria voi käyttää resuluutiovapaiden piirrosten ja grafiikan tekemiseen InDesign-julkaisuihin. Illustratorilla on myös helpompi luoda tarkkuutta vaativaa grafiikkaa (esim. kartat) ja kuvia kuin Photoshopilla. Illustratorilla voi tehdä tarvittaessa koko esitteen tai mainoksen, sillä siinä on kaikki tarvittavat tekstityökalut pienjulkaisuja varten. Illustrator on myös mainio väline roll-uppien ja julisteiden tekemiseen.

Illustrator 1: perusteet

Illustrator 1: perusteet kurssi soveltuu vasta-alkajille ja ohjelmaa jonkin verran käyttäneille. Kurssin aikana opitaan kaikki keskeiset piirtotyökalut ja menetelmät vektorigrafiikan tuottamiseen. Käsittelemme myös tekstityökalut sekä valokuvien vektoroinnin ja kuvien viennin InDesign-ohjelmaan.

Katso Koulutuspalvelut-sivulta seuraavan kurssin ajankohta ja ilmoittaudu mukaan!

Mainosbannerit web-sivuille

Teetkö mainoksia myös web-sivuille? Pelkän kuvan sijasta voit tehdä myös vuorovaikutteisia, vaihtuvia banneri-mainoksia, jotka toimivat myös älypuhelinten ja tablettien näytöillä. Vaihtuvanäyttöisillä bannerimainoksilla voit hyödyntää web-sivujen mainostilan tehokkaammin. Adobe Animate CC:llä teet HTML5-pohjaiset bannerimainokset helposti ja Photoshopillakin onnistuu vaihtuvien ruutuanimaatioiden luominen.

Mainosbannerit web-sivuille -kurssi

Kurssilla käytetään Animate CC- ja Photoshop-ohjelmia, mutta se ei edellytä niiden aikaisempaa käyttöä.

Katso Koulutuspalvelut-sivulta seuraavan kurssin ajankohta ja ilmoittaudu mukaan!