Julkaisujen tekijöille!

Kuuluuko työnkuvaasi erilaisten julkaisujen (esim. raporttien, vuosikertomusten tai henkilöstölehden) tekeminen? Teetkö vaativia julkaisutöitä sekä printtiin että webiin? Tälle sivulle on koottu tietoa Sinulle soveltuvista välineistä ja kursseista. Valitse itsellesi sopiva kurssimix ja kehitä ammattitaitoasi!

InDesign

Adoben InDesign on varsinainen monitoimityökalu sekä printti- että digijulkaisujen tekijöille. InDesignilla teet helposti näyttävät sanomalehti-ilmoitukset, pienimuotoiset esitteet ja mainokset tai järeät tuoteluettelot. InDesignin ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 1999 ja se on vuosien kuluessa hioutunut julkaisualan ammattilaisten standardi-työkaluksi. InDesign-käyttäjänä hyödyt ohjelman vahvasta kyvystä tuottaa painokelpoisia pdf-tiedostoja ja työ-tiedostojen yhteensopivuudesta esimerkiksi mainostoimistoista saatavan materiaalin kanssa.

InDesign-koulutus jakautuu kahteen eri kurssiin:

InDesign 1: perusteet

InDesign-perusteet kurssi soveltuu hyvin vasta-alkajille ja niille, jotka ovat itsenäisesti jo opiskelleet ohjelman käyttöä, mutta haluavat vahvistusta työskentelytapoihinsa ja ohjelman eri ominaisuuksien tehokkaaseen käyttöön.

Katso Koulutuspalvelut-sivulta seuraavan kurssin ajankohta ja ilmoittaudu mukaan!

***

InDesign 2: jatkokurssi

InDesign 2 -kurssi on suunniteltu InDesignin peruskäytön hallitseville, jotka tekevät pitkiä julkaisuja: esimerkiksi tuoteluetteloita, vuosikertomuksia tai kirjoja. Kurssilla käsitellään myös digijulkaisujen erityispiirteet ja -ominaisuudet sekä saat vinkkejä visuaalisesti näyttävien ja hyvännäköisten julkaisujen, esitteiden ja mainosten suunnitteluun ja opit hyödyntämään Creative Cloud -kirjastoja ja pilvipalvelua erilaisten resurssien jakamiseen ja yhteistyöhön muiden kanssa.

Katso Koulutuspalvelut-sivulta seuraavan kurssin ajankohta ja ilmoittaudu mukaan!

Photoshop

Photoshopilla käsittelet ja korjaat kuvia ammattilaisvälinein. Jos teet esitteet ja mainokset InDesignilla, kannattaa kuvat käsitellä ensin painovalmiiksi kuvankäsittelyohjelmassa. Photoshopin korjaustyökaluilla saat epäonnistuneetkin otokset käyttökelpoisiksi ja voit luoda esimerkiksi näyttäviä yhdistelmäkuvia. Photoshopin ensimmäinen versio julkaistiin jo vuonna 1990, mutta ohjelman varhaishistoria juontaa juurensa aina vuoteen 1987 saakka. Kuvankäsittelyn peruslogiikka on pysynyt samana, mutta uusimmissa versioissa on sellaisia hämmästyttäviä ominaisuuksia, joista voitiin 80-luvulla vain uneksia.

Photoshop 1: perusteet

Photoshop 1: perusteet -kurssi soveltuu erittäin hyvin printtimateriaaleja tekeville. Kurssilla käsitellään kaikki keskeiset kuvakorjaus-työkalut sekä painokelpoisten kuvien valmistaminen.

Katso Koulutuspalvelut-sivulta seuraavan kurssin ajankohta ja ilmoittaudu mukaan!

Illustrator

Piirto-ohjelma Illustrator soveltuu hyvin esitteiden ja mainosten tekijän apuvälineeksi. Illustratoria voi käyttää resuluutiovapaiden piirrosten ja grafiikan tekemiseen InDesign-julkaisuihin. Illustratorilla on myös helpompi luoda tarkkuutta vaativaa infografiikkaa (esim. kartat) ja kuvia kuin Photoshopilla. Illustratorilla voi tehdä tarvittaessa koko esitteen tai mainoksen, sillä siinä on kaikki tarvittavat tekstityökalut pienjulkaisuja varten. Illustrator on myös mainio väline roll-uppien ja julisteiden tekemiseen.

Illustrator 1: perusteet

Illustrator 1: perusteet kurssi soveltuu vasta-alkajille ja ohjelmaa jonkin verran käyttäneille. Kurssin aikana opitaan kaikki keskeiset piirtotyökalut ja menetelmät vektorigrafiikan tuottamiseen. Käsittelemme myös tekstityökalut sekä valokuvien vektoroinnin ja kuvien viennin InDesign-ohjelmaan.

Katso Koulutuspalvelut-sivulta seuraavan kurssin ajankohta ja ilmoittaudu mukaan!

Acrobat Pro: Pdf-tiedostot ja sähköiset lomakkeet

PDF-tiedostomuoto on asiakirjojen ja julkaisujen sähköisen jakelun tiedostomuoto. Adoben Acrobat Pro on puolestaan paras väline pdf-tiedostojen muokkaukseen ja muuntamiseen. Vuodesta 1993 lähtien kehitetty ohjelmisto on muuttunut käyttöliittymältään paljon vuosien varrella, mutta yhä edelleen sen tarjoamat välineet monipuolisten ja tiedostokooltaan optimoitujen pdf-tiedostojen luomiseen ovat ylittämättömät. Acrobat Prolla tehdään myös toimivat sähköiset lomakkeet.

Katso Koulutuspalvelut-sivulta seuraavan kurssin ajankohta ja ilmoittaudu mukaan!

Acrobat Pro -kurssi on tarkoitettu aloittelijoille. Kurssilla käytetään uusinta Acrobat DC -versiota.

Microsoft Office Word

Tekstinkäsittelyohjelmien nestorin Microsoft Wordin ensimmäinen versio julkaistiin jo vuonna 1983. Nyttemmin Wordkin on jo siirtynyt osittain pilvipalveluksi, jota voi käyttää sujuvasti myös mobiililaitteilla. Sujuva tekstinkäsittely edellyttää asettelun ja muotoilun hallintaa ja johdonmukaista käyttöä, varsinkin pitkiä asiakirjoja kirjoitettaessa. Word-ohjelman avulla tekstinkäsittely on mahdollista vakioida sellaiseksi, että käyttäjä voi keskittyä sisällön tuottamiseen välineen sijasta.

Word - sujuva tekstinkäsittely -koulutus vain tilauskoulutuksena.