Adobe InDesign -kurssit

Adoben InDesign on varsinainen monitoimityökalu sekä printti- että digijulkaisujen tekijöille. InDesignilla teet helposti näyttävät sanomalehti-ilmoitukset, pienimuotoiset esitteet ja mainokset tai järeät tuoteluettelot. InDesignin ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 1999 ja se on vuosien kuluessa hioutunut julkaisualan ammattilaisten standardi-työkaluksi. InDesign-käyttäjänä hyödyt ohjelman vahvasta kyvystä tuottaa painokelpoisia pdf-tiedostoja ja työtiedostojen yhteensopivuudesta esimerkiksi mainostoimistoista saatavan materiaalin kanssa.

InDesign-koulutus jakautuu neljään eri kurssiin: InDesignin perusteisiin sekä kolmeen lisäkoulutuspäivään, joista voit valita oman mielenkiintosi ja työtehtäviesi mukaan soveltuvat sisällöt.

InDesign 1: perusteet 30.-31.5.2018 ja 27.-28.9.2018

Kaksipäiväinen InDesign perusteet -kurssi soveltuu hyvin vasta-alkajille ja niille, jotka ovat itsenäisesti jo opiskelleet ohjelman käyttöä, mutta haluavat vahvistusta työskentelytapoihinsa ja ohjelman eri ominaisuuksien tehokkaaseen käyttöön. Kurssin käytyäsi osaat tehdä InDesignilla monenlaisia painokelpoisia julkaisuja.

InDesign 2: pitkät julkaisut ja luettelot 26.4.2018

InDesign 2 -kurssi on suunniteltu InDesignin peruskäytön hallitseville, jotka tekevät pitkiä julkaisuja: esimerkiksi tuoteluetteloita, vuosikertomuksia tai kirjoja. Kurssilla käsitellään mm. dynaamiset sisällysluettelot, taulukoiden käyttö julkaisussa ja tietojen linkittäminen suoraan julkaisun sivulle Excelistä tai Wordistä. Osajako ja erilaiset sivunumeroinnit käymme myös läpi sekä muita erityisesti pidempien julkaisujen koostamiseen liittyviä InDesignin toimintoja.

InDesign 3: julkaisun ulkoasu ja CC-kirjastot 10.10.2018

InDesign 3 -kurssi täydentää InDesign-osaamisesi. Kurssi keskittyy työvälineen oppimisen sijaan hyvän julkaisun periaatteisiin. Kurssilla käymme läpi, miten välttää julkaisun tekijän tyypillisimmät sudenkuopat ja miten InDesignin piirtotyökaluja ja tehosteita käytetään luovasti julkaisujen kuvittamiseen ja ammattimaisen ulkoasun viimeistelyyn. Käsittelemme myös CC-kirjastojen (Libraries) käytön. Tämä kurssi edellyttää aikaisempaa InDesign-käyttökokemusta. Kurssi toimii myös tiiviinä kertauskurssina InDesignin käyttöön, jos olet joskus aikaisemmin ohjelmaa käyttänyt, mutta unohtanut sen toimintaperiaatteet.

InDesign 4: digijulkaisut 3.12.2018

InDesign 4 -kurssilla opit tekemään verkkoon optimoituja ja sisällön esitystavoiltaan monipuolisia digijulkaisuja. Digijulkaisut voivat olla esimerkiksi tuoteluetteloiden verkkoversioita tai organisaation asiakaslehtiä. Kurssilla tutustutaan myös sähköisten kirjojen ePub-tiedostomuotoon ja sen tekemiseen InDesignilla. Kurssi soveltuu InDesignin peruskäytön hallitseville.