Valokuvaajille ja kuvittajille!

Käsitteletkö omia valokuvia julkaisuihin tai web-sivuille? Harrastatko valokuvausta ja luot kuva-arkistoa vanhoista valokuvista? Tälle sivulle on koottu tietoa Sinulle soveltuvista välineistä ja kursseista. Valitse itsellesi sopivin kurssimix ja kehitä ammattitaitoasi!

Adobe Photoshop

Photoshopilla käsittelet ja korjaat kuvia ammattilaisvälinein. Jos teet esitteet ja mainokset InDesignilla, kannattaa kuvat käsitellä ensin painovalmiiksi kuvankäsittelyohjelmassa. Photoshopin korjaustyökaluilla saat epäonnistuneetkin otokset käyttökelpoisiksi ja voit luoda esimerkiksi näyttäviä yhdistelmäkuvia. Photoshopin ensimmäinen versio julkaistiin jo vuonna 1990, mutta ohjelman varhaishistoria juontaa juurensa aina vuoteen 1987 saakka. Kuvankäsittelyn peruslogiikka on pysynyt samana, mutta uusimmissa versioissa on sellaisia hämmästyttäviä ominaisuuksia, joista voitiin 80-luvulla vain uneksia.

Photoshop 1: perusteet järjestetään syksyllä 26.-27.10.2017

Photoshop 1: perusteet -kurssi soveltuu erittäin hyvin printtimateriaaleja tekeville. Kurssi soveltuu hyvin vasta-alkajille. Kurssilla käsitellään kaikki keskeiset kuvakorjaus-työkalut sekä painokelpoisten kuvien valmistaminen.

***

Photoshop 2: jatkokurssi järjestetään seuraavan kerran 8.-9.11.2017

Photoshop 2: jatkokurssilla syvennetään kuvankäsittelyn taitoja mm. tasomaskien avulla tehtävien kuvakorjausten avulla. Lisäksi käsitellään erilaiset kuvan syväystekniikat ja luodaan toimintosarjoja kuvien automaattiseen käsittelyyn.

Adobe Illustrator

Piirto-ohjelma Illustrator soveltuu hyvin esitteiden ja mainosten tekijän apuvälineeksi. Illustratoria voi käyttää resuluutiovapaiden piirrosten ja grafiikan tekemiseen InDesign-julkaisuihin. Illustratorilla on myös helpompi luoda tarkkuutta vaativaa grafiikkaa (esim. kartat) ja kuvia kuin Photoshopilla. Illustratorilla voi tehdä tarvittaessa koko esitteen tai mainoksen, sillä siinä on kaikki tarvittavat tekstityökalut pienjulkaisuja varten. Illustrator on myös mainio väline roll-uppien ja julisteiden tekemiseen.

Illustrator 1: perusteet on kurssikalenterissa seuraavan kerran 2.-3.11.2017

Illustrator 1: perusteet kurssi soveltuu vasta-alkajille ja ohjelmaa jonkin verran käyttäneille. Kurssin aikana opitaan kaikki keskeiset piirtotyökalut ja menetelmät vektorigrafiikan tuottamiseen. Käsittelemme myös tekstityökalut sekä valokuvien vektoroinnin ja kuvien viennin InDesign-ohjelmaan.

Adobe Lightroom ja Bridge

Lightroom on kätevä ohjelma valokuvien järjestelyyn ja hallintaan. Sen kehittyneillä työkaluilla voi myös muokata ja parannella valokuvia sekä jakaa niitä portfolio-sivuina webissä. Bridge-sovellus on tarkoitettu "sillaksi" eri ohjelmistojen välille. Sen avulla erilaisten tiedostojen jakaminen eri projektien ja töiden välillä helpottuu. Siitä on erityisesti hyötyä niille, jotka käyttävät työssään InDesignia, Photoshopia sekä Illustratoria.

Lightroom ja Bridge -kurssi on tarjolla keväällä 2018.