Mainosten ja esitteiden tekijöille!

Kuuluuko työnkuvaasi organisaation mainos - ja esitemateriaalin tekeminen? Tälle sivulle on koottu tietoa Sinulle soveltuvista välineistä ja kursseista. Valitse itsellesi sopivin kurssimix ja kehitä ammattitaitoasi!

Adobe InDesign

Adoben InDesign on varsinainen monitoimityökalu sekä printti- että digijulkaisujen tekijöille. InDesignilla teet helposti näyttävät sanomalehti-ilmoitukset, pienimuotoiset esitteet ja mainokset tai järeät tuoteluettelot. InDesignin ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 1999 ja se on vuosien kuluessa hioutunut julkaisualan ammattilaisten standardi-työkaluksi. InDesign-käyttäjänä hyödyt ohjelman vahvasta kyvystä tuottaa painokelpoisia pdf-tiedostoja ja työ-tiedostojen yhteensopivuudesta esimerkiksi mainostoimistoista saatavan materiaalin kanssa.

InDesign-koulutus jakautuu neljään eri kurssiin:

InDesign 1: perusteet järjestetään keväällä 2018 kaksi kertaa: 15.-16.2.2018 ja 19.-20.4.2018.

InDesign-perusteet kurssi soveltuu hyvin vasta-alkajille ja niille, jotka ovat itsenäisesti jo opiskelleet ohjelman käyttöä, mutta haluavat vahvistusta työskentelytapoihinsa ja ohjelman eri ominaisuuksien tehokkaaseen käyttöön.

***

InDesign 2: pitkät julkaisut ja luettelot järjestetään seuraavan kerran 26.4.2018

InDesign 2 -kurssi on suunniteltu InDesignin peruskäytön hallitseville, jotka tekevät pitkiä julkaisuja: esimerkiksi tuoteluetteloita, vuosikertomuksia tai kirjoja. Kurssilla käsitellään erityisesti pidempien julkaisujen koostamiseen liittyviä InDesignin toimintoja.

***

InDesign 3: julkaisun ulkoasu 8.3.2018

InDesign 3 -kurssi täydentää InDesign-osaamisesi. Kurssi keskittyy työvälineen oppimisen sijaan hyvän julkaisun periaatteisiin. Kurssilla käymme läpi, miten välttää julkaisun tekijän tyypillisimmät sudenkuopat ja miten InDesignin piirtotyökaluja ja tehosteita käytetään luovasti julkaisujen kuvittamiseen ja ammattimaisen ulkoasun viimeistelyyn. Tämä kurssi edellyttää aikaisempaa InDesign-käyttökokemusta. Kurssi toimii myös tiiviinä kertauskurssina InDesignin käyttöön, jos olet joskus aikaisemmin ohjelmaa käyttänyt, mutta unohtanut sen toimintaperiaatteet.

***

InDesign 4: digijulkaisut järjestetään seuraavan kerran 27.4.2018

InDesign 4 -kurssilla opit tekemään verkkoon optimoituja ja sisällön esitystavoiltaan monipuolisia digijulkaisuja. Digijulkaisut voivat olla esimerkiksi tuoteluetteloiden verkkoversioita tai organisaation asiakaslehtiä. Kurssilla tutustutaan myös sähköisten kirjojen ePub-tiedostomuotoon ja sen tekemiseen InDesignilla. Kurssi soveltuu InDesignin peruskäytön hallitseville.

Adobe Photoshop

Photoshopilla käsittelet ja korjaat kuvia ammattilaisvälinein. Jos teet esitteet ja mainokset InDesignilla, kannattaa kuvat käsitellä ensin painovalmiiksi kuvankäsittelyohjelmassa. Photoshopin korjaustyökaluilla saat epäonnistuneetkin otokset käyttökelpoisiksi ja voit luoda esimerkiksi näyttäviä yhdistelmäkuvia. Photoshopin ensimmäinen versio julkaistiin jo vuonna 1990, mutta ohjelman varhaishistoria juontaa juurensa aina vuoteen 1987 saakka. Kuvankäsittelyn peruslogiikka on pysynyt samana, mutta uusimmissa versioissa on sellaisia hämmästyttäviä ominaisuuksia, joista voitiin 80-luvulla vain uneksia.

Photoshop 1: perusteet järjestetään keväällä 2018 kaksi kertaa: 15.-16.3.2018 ja 24.-25.5.2018

Photoshop 1: perusteet -kurssi soveltuu erittäin hyvin printtimateriaaleja tekeville. Kurssilla käsitellään kaikki keskeiset kuvakorjaus-työkalut sekä painokelpoisten kuvien valmistaminen.

Adobe Illustrator

Piirto-ohjelma Illustrator soveltuu hyvin esitteiden ja mainosten tekijän apuvälineeksi. Illustratoria voi käyttää resuluutiovapaiden piirrosten ja grafiikan tekemiseen InDesign-julkaisuihin. Illustratorilla on myös helpompi luoda tarkkuutta vaativaa grafiikkaa (esim. kartat) ja kuvia kuin Photoshopilla. Illustratorilla voi tehdä tarvittaessa koko esitteen tai mainoksen, sillä siinä on kaikki tarvittavat tekstityökalut pienjulkaisuja varten. Illustrator on myös mainio väline roll-uppien ja julisteiden tekemiseen.

Illustrator 1: perusteet on kurssikalenterissa seuraavan kerran 5.-6.4.2018

Illustrator 1: perusteet kurssi soveltuu vasta-alkajille ja ohjelmaa jonkin verran käyttäneille. Kurssin aikana opitaan kaikki keskeiset piirtotyökalut ja menetelmät vektorigrafiikan tuottamiseen. Käsittelemme myös tekstityökalut sekä valokuvien vektoroinnin ja kuvien viennin InDesign-ohjelmaan.

Mainosbannerit web-sivuille

Teetkö mainoksia myös web-sivuille? Pelkän kuvan sijasta voit tehdä myös vuorovaikutteisia, vaihtuvia banneri-mainoksia, jotka toimivat myös älypuhelinten ja tablettien näytöillä. Vaihtuvanäyttöisillä bannerimainoksilla voit hyödyntää web-sivujen mainostilan tehokkaammin. Adobe Animate CC:llä teet HTML5-pohjaiset bannerimainokset helposti ja Photoshopillakin onnistuu vaihtuvien ruutuanimaatioiden luominen.

Mainosbannerit web-sivuille -kurssi järjestetään seuraavan kerran 24.4.2018

Kurssilla käytetään Animate CC- ja Photoshop-ohjelmia, mutta se ei edellytä niiden aikaisempaa käyttöä.