Adobe Acrobat -kurssit

PDF-tiedostomuoto on asiakirjojen ja julkaisujen sähköisen jakelun tiedostomuoto. Adoben Acrobat Pro on puolestaan paras väline pdf-tiedostojen muokkaukseen ja muuntamiseen. Vuodesta 1993 lähtien kehitetty ohjelmisto on muuttunut käyttöliittymältään paljon vuosien varrella, mutta yhä edelleen sen tarjoamat välineet monipuolisten ja tiedostokooltaan optimoitujen pdf-tiedostojen luomiseen ovat ylittämättömät. Acrobat Prolla tehdään myös toimivat sähköiset lomakkeet.

Acrobat-koulutus jakautuu kahteen kurssiin: Acrobat Pro 1: pdf-tiedoston muokkaus ja asiakirjahallinta sekä Acrobat Pro 2: sähköiset lomakkeet ja allekirjoitukset.

Acrobat Pro 1: pdf-tiedoston muokkaus ja asiakirjahallinta 22.3.2018

Pdf-tiedostomuoto tarjoaa perustan järjestelmälliselle asiakirjahallinnalle organisaatiossa. Tällä aloittelijoille soveltuvalla peruskurssilla perehdytään pdf-tiedostomuodon moniin eri käyttötapoihin sekä Acrobat Professional -ohjelman avulla tapahtuvaan pdf-tiedoston muokkaukseen ja käsittelyyn. Kurssilta saat vastauksen mm. seuraaviin kysymyksiin: Millä tarkkuudella arkistoitavat asiakirjat kannattaa skannata ja missä muodossa ne kannattaa tallentaa. Tutustumme myös Adoben Document Cloud -pilvipalvelun tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Kurssi soveltuu hyvin myös InDesignin käyttäjille, jotka julkaisevat aineistoa pdf-muodossa verkkoon.

Acrobat Pro 2: sähköiset lomakkeet ja allekirjoitukset 23.3.2018

Kurssilla perehdytään pdf-tiedostomuodon käyttöön sähköisissä lomakkeissa ja sähköisiin allekirjoituksiin. EU:ssa kesällä 2016 voimaan tulleen säädöksen myötä asiakirjojen allekirjoitusprosesseja voidaan helpottaa käyttämällä juridisesti päteviä sähköisiä allekirjoituksia. Tutustumme kurssilla myös ilmaiseen Google Forms -työkaluun, jolla voit tehdä helposti monipuolisia kyselyitä ja verkkolomakkeita.